Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Otsonoinnit alkaen 199€.

  • Otsonointi on nopea ja vaivaton toimenpide. Hajun lähde on kuitenkin aina ensin puhdistettava tai vioittuneet rakenteet korjattava, jotta otsonoinnilla saadaan pysyviä tuloksia!
  • Kysy myös siivous- ja remonttipalveluistamme

       045 671 1100

 Tarjouspyynnöt ja kyselyt

  • Kerro lomakkeella lyhyesti kohteesta: Koko, sijainti ja minkälaiseen haasteeseen toivotte ratkaisua.
  • Vastaamme teille puhelimitse tai sähköpostitse mahdollisimman pian.

Yhteydenotto on sitoumukseton, yhteystietoja ei kerätä eikä luovuteta.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.

Hajunpoistot ja desinfioinnit turvallisesti palveluna

Irtaimiston desinfioiva puhdistus

Asumispalveluyksikön puhdistettavaa irtainta. Ensin fyysinen puhdistus, sitten hajunpoisto otsonilla sekä desinfiointi vetyperoksidilla.Asumispalveluyksikön puhdistettavaa irtainta. Ensin fyysinen puhdistus, sitten hajunpoisto otsonilla sekä desinfiointi vetyperoksidilla.Palvelut kaikkiin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Sisäilmaongelmaisessa kiinteistössä myös irtain altistuu erilaisille haitoille. Altistuminen on tärkeää tiedostaa kun muutetaan uusiin tai väistötiloihin. Myös kiinteistön vaurioita korjatessa, on hyvä tehdä korjaustöiden päätteeksi irtaimelle vielä viimeistelevä hajunpoisto ja desinfiointi.

Hyvä uutinen on, että iso osa irtaimesta on puhdistettavissa käyttökuntoon, eikä kaikkea tarvitse uusia.

Ennen toimeen ryhtymistä, on tärkeää kartoittaa ja tiedostaa mitkä irtaimesta on pelastettavissa ja minkälaisella prosessilla, jotta sisäilmahaittoja ei siirry irtaimen muuton mukana uusiin tiloihin.

 


 Ratkaisuna irtaimen puhdistustarpeisiin tarjoamme

  • Desinfioivan puhdistusprosessin joka sisältää fyysisen puhdistuksen sekä desinfioivan hajunpoiston
  • Asiantuntijaresurssin projektin suunnitteluun (irtaimen kartoitus, aikataulutus, puhdistus ym.)

Meiltä saa palvelun kokonaispalveluna niin että osallistumme myös operaation suunnitteluun, tai voimme toimittaa pelkän yksitäisen toimenpiteen, esimerkiksi desinfioivan käsittelyn, sovitussa aikataulussa. Palvelumme skaalautuu asiakkaamme tarpeen mukaiseksi.


 

Puhdistusprosessista yleistä - Mitkä irtaimistosta on hävitettävä, mitä ei kannata ja mitä ei voi puhdistaa?

Yksinkertainen perussääntö on, että irtain on puhdistettavissa, jos siinä ei ole homekasvustoa tai -pilkkuja. Homeet eivät yleensä kasva irtaimessa koska siihen tarvittava kosteus puuttuu. Hajuhaitat ja ilmateitse leviävät itiöt kuitenkin tarttuvat herkästi erilaisiin materiaaleihin, ja siksi puhdistamaton irtain aiheuttaa oireita myös muuton jälkeen uusissa tiloissa.

Jos altistuneen irtaimen määrä on huomattavan suuri (mm. isot toimistokiinteistöt tai terveydenhuollon kiinteistöt), on myös puhdistusurakka kokonaisuutena mittava. Työ kannattaa silloin tehdä omaksi projektiksi.

  • Ensimmäinen työ on kartoittaa irtain ja luokitella muutamaan loogiseen kategoriaan, kuten esimerkiksi poistettavat, puhdistettavat ja erityishuomioita kaipaavat artikkelit.
  • Kartoituksen jälkeen karsinta, eli puhdistettavasta irtaimistosta karsitaan pois kaikki joita ei arvonsa puolesta kannata puhdistaa, ja karsitaan jos on selvästi vaurioitunutta (homehtunutta) materiaalia.
  • Tiedostetaan myös erityishuomiota kaipaavat artikkelit ja laitteet, ja tehdään päätös näiden puhdistamiseen käytettävistä menetelmistä. Herkkää teknologiaa sisältäviä laitteita on mm. lääketieteelliset kuvantamislaitteet.
  • Haastava materiaali on myös lain mukaan säilytettävä arkistomateriaali. Tämän tyyppistä materiaalia ei saa käsitellä hapettavilla menetelmillä. Vaihtoehdot ovat hepa-imurointi harjapäisellä imurilla ja pintapuolinen puhdistus niiltä osin kun on mahdollista (mm. mappien kannet ja kotelot). 

Muutamia pääkohtia irtaimen puhdistamisen prosessista

Vuodeosaston desinfioitavaa irtainta.Vuodeosaston desinfioitavaa irtainta.Kun kVanhustenhuollon desinfioitavaa irtainta.Vanhustenhuollon desinfioitavaa irtainta.aikki tarpeettomat ja ei puhdistettavissa olevat tavarat on karsittu, selvästi homehtunut (homepilkkuja tai pintahometta) hävitetty, ja herkkää teknologiaa sisältävät laitteet kartoitettu, siirretään desinfiointiin valikoitunut puhdistettava irtain erilliseen puhdistustilaan. Irtaimelle tehdään ennen muuttoa 2-vaiheinen puhdistus. Ensin fyysinen puhdistus manuaalisin menetelmin ja sen jälkeen desinfiointi hapetus tekniikalla.

  • Manuaalinen puhdistus sisältää homeettomaksi siivous menetelmiä, eli hepa-imurointia, nihkeäpyyhintää, höyrypesua. Menetelmät ja puhdistusaineet valikoituvat materiaalin mukaan.
  • Desinfioiva puhdistus tehdään manuaalisen puhdistuksen jälkeen hapetustekniikalla (H202 / O3 / Cl).

         --> Tämän jälkeen muutto uusiin tiloihoihin

 


Yllämainitulla prosessilla varmistetaan että irtain puhdistetaan oikeaoppisesti sekä minimoidaan riskit oireiden jatkumisesta uusissa tiloissa. Autamme mielellämme puhdistusprosessissa alusta loppuun ja tarvittaessa voimme toimia osana suunnitteluprosessia.

  • Meillä on kokemusta mittavista muuton yhteydessä tehtävistä puhdistus ja desinfiointiurakoista mm. terveydenhuollon ja asumispalveluyksiköiden osalta sekä seurakuntien muutoissa uusiin tiloihin. Haasteena näissä ovat erityisesti aikataululliset seikat, koska palvelutuotannon on pyörittävä myös puhdistusoperaation aikana. Eli tärkeässä roolissa on suunnittelu, aikataulutus, tiedottaminen eri yksiköiden välillä sekä itse puhdistus operaation toteutus niin, ettei palvelutuotanto häiriinny.
  • Teemme myös pienet erät. Pienen mittaluokan puhdistyötä ei tarvitse projektoida.

Soita ja kysy lisää tai pyydä tarjous: 045 671 1100  /  info@raikasilma.fi

 


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ovatko arkistomateriaalit käsiteltävissä?

  • Työterveyslaitos antaa ohjeeksi että "Mapeista ja kirjoista puhdistetaan kannet, sillä välilehtiin ei yleensä pääse merkittäviä määriä homepölyä" (TTL, homeettomaksi siivous). Eli ensin tehdään homeettomaksi siivous ja sitten desinfioiva otsonointi. HUOM! Arkistomateriaali jossa laillinen säilytysvelvoite, ei saa käsitellä hapettavasti.

Mitä tarkoittaa hapettava käsittely?

  • Hapetusreaktiossa haitta-aineet, homeitiöt ja muut mikrobit sekä hajumolekylit tuhotaan rakenteellisesti. Voimakkaasti hapettavia aineita ovat mm. kloori, otsoni ja vetyperoksidi. Erityisesti vetyperoksidin pohjalle on olemassa hyviä desinfioivia ja hajut poistavia puhdistusaineita.

Onko hapettavien aineiden käyttö turvallista?

  • Käytön aikana aineiden käyttäjän tulee suojautua kemikaalisuojin. Hapettavat aineet ovat hengitettäessä limakalvoja ärsyttävä aine. Nykyiset hapettavat aineet eivät jätä kemikaalijäämiä pinnoille, sisäilmaan tai irtaimeen, vaan aineet puoliintuvat täysin hapeksi ja vedeksi.

 

Soita ja kysy lisää tai pyydä tarjous: 045 671 1100  /  info@raikasilma.fi