Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Otsonoinnit alkaen 199€.

  • Otsonointi on nopea ja vaivaton toimenpide. Hajun lähde on kuitenkin aina ensin puhdistettava tai vioittuneet rakenteet korjattava, jotta otsonoinnilla saadaan pysyviä tuloksia!
  • Kysy myös siivous- ja remonttipalveluistamme

       045 671 1100

 Tarjouspyynnöt ja kyselyt

  • Kerro lomakkeella lyhyesti kohteesta: Koko, sijainti ja minkälaiseen haasteeseen toivotte ratkaisua.
  • Vastaamme teille puhelimitse tai sähköpostitse mahdollisimman pian.

Yhteydenotto on sitoumukseton, yhteystietoja ei kerätä eikä luovuteta.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.

Hajunpoistot ja desinfioinnit turvallisesti palveluna

Ilmanvaihdon ongelmat

Homeen hajun poisto |  Asunnot, kiinteistöt, toimistot, irtain, varastot, kellarit, saneerauskohteet

Korvausilman saantisuositus.Korvausilman saantisuositus.Sisäilman tunkkaisuus on melko yleinen haitta ja syitä sen syntymiseen on useita. Yksi yleisimmistä syistä on puutteellinen ilmanvaihto, mutta taustalla voi olla myös rakenteellisia ongelmia, home- tai kosteusvaurioita.

Tärkeintä on ensin kartoittaa tunkkaisuuksien syy ja mahdollisuuksien mukaan korjata se. Korjauksien jälkeen voidaan tehdä viimeistelevä hajunpoisto ja desinfiointi, jotta hajuhaitat saadaan pois pinnoilta, sisäilmasta ja irtaimesta.

Ilmanvaihdon puutteet syynä tunkkaisuuteen

Ilmanvaihdon puutteista johtuva sisäilman tunkkaisuus syntyy hiljalleen vuosien tai vuosikymmenten saatossa. Syynä voi olla mm. riittämätön ilmanvaihto ja puutteellinen korvausilman saanti yhdistettynä kiinteistön luontaiseen ikääntymiseen. Ilmanvaihdon puutteista johtuvat sisäilman tunkkaisuudet saadaan poistettua tehokkaalla hapettavalla otsonikäsittelyllä, mutta jotta ongelma ei uusiudu, kannattaa ilmanvaihdon parantamiseen kiinnittää huomiota. Etenkin korvaus/tuloilman saannin tulee olla riittävällä tasolla (kts. kuva).

Tyypillisiä puutteellisen ilmanvaihdon asuntoja ja asuinkiinteistöjä ovat esimerkiksi 70-80 luvulla rakennetut rivitaloasunnot ja -50-60 lukujen rintamamiestalot, joissa tyypillinen ilmanvaihdollinen haaste on puutteellinen korvausilman saanti ja siitä johtuva alipaineisuus.

Liiallinen alipaineisuus johtaa korvausilman tulemiseen rakenteiden tai jopa viemäriverkoston kautta epäpuhtaana. Tilanne synnyttää sekä akuutteja hajuongelmia että pitkän ajan saatossa vähitellen syntyvää sisäilman tunkkaisuutta, joka usein huomataan siinä vaiheessa kun vaatteisiin alkaa tarttumaan tunkkaista hajua.

Sisäilman tunkkaisuuksia tavataan paljon myös kesämökeillä, joissa talven kylmyys ja kosteus yhdistettynä huonoon ilmanvaihtoon synnyttää sisäilman tunkkaisuuden.

Hajuhaittojen syynä voi olla myös ongelmat rakenteissa. Tunkkaisuusongelmissa rakenteet kannattaa aina katselmoida mahdollisten vaurioiden varalta.

Hajujen nollaus

Jos hajuhaitan alkuperää ei tunnisteta, eikä tutkimuksissa paljastu haitalle selitystä, voidaan otsonilla tehdä ns. hajujen nollaus. Kun ilmatilaan levinnyt ja pinnoille kiinnittynyt haju poistetaan, saadaan mahdollisuus paikantaa ongelmakohtia aistinvaraisesti.