Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Tarjouspyynnöt

  • Kerro lomakkeella lyhyesti kohteesta: Koko, sijainti ja minkälaiseen haasteeseen toivotte ratkaisua.
  • Vastaamme teille puhelimitse tai sähköpostitse mahdollisimman pian.

Yhteydenotto on sitoumukseton, yhteystietoja ei kerätä eikä luovuteta.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.

Irtaimiston desinfioiva puhdistus

Desinfiointi, otsonointi, kuivasavu, manuaalipuhdistus

Puhdistuksen jäkeen hajunpoisto otsonilla.Puhdistuksen jäkeen hajunpoisto otsonilla.Myös irtain altistuu sisäilmahaitoille kuten homeitiöille, mikrobeille, toksiineille, hajuille sekä allergeeneille. Iso osa irtaimesta on puhdistettavissa käyttökuntoon, ja onkin tärkeää tehdä se ennen muuttoa uusiin tiloihin. Tärkeää myös tiedostaa mitkä irtaimesta on pelastettavissa ja minkälaisella prosessilla jotta sisäilmahaittoja ei siirry irtaimen mukana uusiin tiloihin.

 

 

Mitkä irtaimistosta on hävitettävä ja mitkä puhdistettavissa?

Yksinkertainen perussääntö on, että irtain on puhdistettavissa, jos siinä ei ole homekasvustoa tai -pilkkuja. Homeet eivät yleensä kasva irtaimessa koska siihen tarvittava kosteus puuttuu. Hajuhaitat ja ilmateitse leviävät itiöt kuitenkin tarttuvat herkästi erilaisiin materiaaleihin, ja siksi puhdistamaton irtain voi aiheuttaa oireita myös muuton jälkeen uusissa tiloissa.

Toinen tärkeä asia on karsinta, eli puhdistettavasta irtaimistosta kannattaa karsia pois kaikki ne joita ei arvonsa puolesta kannata tai materiaalityyppinsä vuoksi voi enää puhdistaa.

Muutamia pääkohtia irtaimen puhdistamisen prosessista:

  1. Kaikki tarpeettomat ja ei puhdistettavissa olevat tavarat karsitaan
  2. Kaikki selvästi homehtunut (homepilkkuja tai pintahometta) hävitetään
  3. Valikoitunut puhdistettava irtain siirretään erilliseen tilaan
  4. Tehdään irtaimelle desinfioiva puhdistus hapetus tekniikalla (vetyperoksidi tai otsoni)
  5. Tehdään irtaimelle manuaalinen puhdistus käyttäen homeettomaksi siivous menetelmiä kuten hepa-imurointia, nihkeäpyyhintää, harjausta ja tuuletusta.

         --> Tämän jälkeen muutto uusiin tiloihin

Yllämainitulla prosessilla varmistetaan että irtain puhdistetaan oikeaoppisesti sekä minimoidaan riskit oireiden jatkumisesta uusissa tiloissa.

Autamme mielemmämme puhdistusprosessissa alusta loppuun, meiltä monesti kysytään mitä irtaimistosta kannattaa puhdistaa ja mitä ei, missä järjestyksessä työ kannatta tehdä ja minkälaisissa tiloissa se on tehtävissä. Painotus prosessissa on aina irtaimen puhtauden varmistamisessa ennen muuttoa sekä työn kustannustehokkuudessa.

Kysymyksiä

Usein kysytään ovatko arkistomateriaalit käsiteltävissä?

Työterveyslaitos antaa ohjeeksi että "Mapeista ja kirjoista puhdistetaan kannet, sillä välilehtiin ei yleensä pääse merkittäviä määriä homepölyä" (TTL, homeettomaksi siivous). Eli on käsiteltävissä, ensin tehdään homeettomaksi siivous ja sitten desinfioiva otsonointi.

Arkistomateriaali on kuitenkin aina kompromissi koska mappien lehdyköiden välit eivät ole järkevistä puhdistettavissa.

Soita ja kysy lisää tai pyydä tarjous: 045 671 1100  /  info@raikasilma.fi