Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Tarjouspyynnöt

  • Kerro lomakkeella lyhyesti kohteesta: Koko, sijainti ja minkälaiseen haasteeseen toivotte ratkaisua.
  • Vastaamme teille puhelimitse tai sähköpostitse mahdollisimman pian.

Yhteydenotto on sitoumukseton, yhteystietoja ei kerätä eikä luovuteta.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.

Hajunpoistot ja desinfioinnit turvallisesti palveluna

Kesämökin hajunpoisto

Otsonointi tai kuivasavukäsittely

"Mummon mökin tuoksu" on monelle kesämökin omistajalle tuttu, mutta ei aina niin tervetullut tuoksu. Tunkkainen haju tarttuu helposti tekstiileihin ja vaikuttaa yleiseen viihtyisyyteen. Hajuhaitta voi aiheuttaa myös terveydellisiä oireita, jos kärsii allergioista tai hengitystiesairauksista.

Kesämökkien haasteena ovat suomen olosuhteet. Talven kylmyys ja kosteus yhdessä heikon ilmanvaihdon kanssa synnyttää ajan saatossa tunkkaisen sisäilman, jonka poistamiseen ei kotikonstit enää riitä.

  • Tunkkaisuus havaitaan hajuhaittana, ummehtuneena sisäilmana tai "mummonmökin tuoksuna". Monesti haju huomataan viimeistään silloin, kun mökillä käynnin jälkeen huomataan hajun tarttuneen vaatteisiin.
  • Tunkkaisuus syntyy kun ulkona ja sisällä luontaisestikin esiintyvät homeitiöt pääsevät olosuhteista johtuen lisääntymään sisäilmassa. Etenkin kesämökeillä on tyypillistä että itiöiden määrä vähitellen lisääntyy aiheuttaen lopulta tunkkaisuutena havaittavan sisäilmahaitan. Tämä ei tarkoita että kyseessä olisi homeongelma, mutta toki rakenteet kannattaa aina tarkistaa kosteusvaurioiden poissulkemiseksi.
  • Samaa sisäilmahaastetta tavataan usein vanhemmissa painovoimaisen ilmanvaihdon asuinkiinteistöissä.

Tunkkaisen hajuhaitan poistaminen

Sisäilmassa olevat itiöt tunkeutuvat myös pintamateriaalin pieniin huokosiin (myös irtaimessa), siksi tunkkaisen hajun poistaminen kotikonstein on haasteellista, perinteiset keinot kuten siivous, tuuletus ja tekstiilien pesu ei välttämättä riitä. Hajuhaittaa tuottavat itiöt tulee poistaa sisäilmasta, pinnoilta ja irtaimesta hapettavalla ja desinfioivalla hajunpoistolla.

Menetelminä käytetään joko voimakasta otsonointia tai vetyperoksidiin pohjautuvaa kuivasavumenetelmää. Parhaisiin tuloksiin päästään kun tehdään sekä otsonointi että kuivasavukäsittely.

Kesämökin hajunpoisto otsonoinnilla tai kuivasavulla

Hapettava hajunpoisto tuhoaa hajun lisäksi myös hajun aiheuttajat, eli sisäilmassa ja pinnoilla luontaisesti olosuhteiden takia lisääntyneet itiöt. Myös irtaimisto on puhdistettavissa homeenhajuista samalla mökin käsittelykerralla.

  • Irtaimistosta kalusteet, käyttötavarat ja ohuet kankaat ovat hyvin käsiteltävissä. Paksuja pehmusteita (patjat, tyynyt) sisältävä materiaali on haaste koska materiaalin sisään tunkeutunutta hajuhaittaa ei enää saada poistettua. Irtaimelle suositellaan otsonoinnin jälkeen tehtävää perus siivousta, puistelua, pintojen pyyhintää.
  • Hajunpoisto- ja desinfiointimenetelminä toimivat otsonikäsittely tai vetyperoksidiin pohjautuva kuivasavu. Käsittelyistä ei jää pintoihin tai sisäilmaan kemikaalijäämiä.
  • Hajunpoistomenetelmien valinta tehdään yhdessä asiakkaan kanssa. Valintaan vaikuttaa haitan kesto ja voimakkuus. Mitä useamman vuoden haitta on ollut havaittavissa, sitä voimakkaammat käsittelyt sen poistamiseksi tarvitaan.

Mikäli kohteena on peruskorjauksessa oleva mökki/kiinteistö, kannattaa desinfioivat hajunpoistokäsittelyt tehdä siinä vaiheessa kun rakenteet ovat korjattu mutta vielä auki!

Soita ja kysy lisää: 045 671 1100

HUOM! Kesämökkien käsittelyt saatavissa laajalla alueella Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Satakunnassa, Hämeessä, Päijät Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla.  Kesämökkien käsittelyt tehdään 1.5 - 31.10 välisenä aikana, palvelu kannattaa tilata jo hyvissä ajoin ennen kesää, jotta ajan saa vielä ennen lomakauden alkua. 


Ilmanvaihdon parantaminen kesämökeillä

Mobair tuloilmalaite.Mobair tuloilmalaite.Yleisin syy tunkkaisuuteen kesämökeillä on korvausilman puuttuminen. Toki rakenteet ovat usein hengittävät mutta se ei riitä poistamaan talvikauden kosteutta. Ilman tulee sekä poistua että päästä sisään.

Hajunpoistokäsittelyiden jälkeen kannattaa kiinnittää huomiota korvausilman saannin parantamiseen, jotta tunkkaisuus ei palaisi taas tulevina vuosina. Erityisesti talviaikaan tulee huolehtia ilman riittävästä vaihtuvuudesta jotta olosuhteiden aiheuttama kosteuskuorma pysyy aisoissa.