Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.

Kuivasavukäsittely kesämökille.Kuivasavukäsittely kesämökille.

Hajunpoistot ja desinfioinnit turvallisesti palveluna

Tupakanhajun poistaminen

Tupakkapesu, vetyperoksidikäsittelyt ja otsonointi

Pitkään jatkuneen tupakoinnin jälkeen hajuhaitta on haasteellinen poistettava. Tupakointi aiheuttaa pintoihin kiinnittyvän haitan, jonka poistamiseen tarvitaan pintojen puhdistusta ja hapettavaa hajunpoistoa.

Lyhytaikaisen tupakoinnin aiheuttamat hajuhaitat voidaan saada pois tehokkaalla tuulettamisella. Hajun poistumista nopeuttaa jos on käytettävissä puhaltimia ilman vaihtumisen tehostamiseksi. Tuuletus auttaa mikäli haju ei ole ehtinyt kiinnittymään pinnoille ja irtaimeen. Mikäli tuuletus ei poista hajua, tarvitaan hapettavaa hajunpoistoa, ja mikäli pinnoille on lisäksi kertynyt näkyvää tupakan jäämää, niin ensin pintojen pesu. Haastavammissa tapauksissa tarvitaan lisäksi pintaremonttia.

 


Ratkaisuna tupakoidun asunnon hajuttomaksi saneeraukseen tarjoamme

 1. Tupakkapesua - pinnat puhdistetaan tupakan aiheuttamasta tervan ja nikotiinin jäämästä
 2. Hapettavia hajunpoistoja - käytössä vetyperoksidi-, otsonointi- sekä ULV-käsittelyt
 3. Sulkumaalaukset - puhdistuksen jälkeen pinnat tarvittaessa maalataan
 4. Pintaremontit - tarvittaessa puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta

Tarjoamme tupakkasaneerauksia sekä kokonaispalveluna että osa toimituksena. Kauttamme saa tarvittaessa vaikka pelkät tupakkapesut tai hapettavat hajunpoistot.

      -      Soita ja kysy tarjousta teidän kohteeseenne - 045 671 1100  /  info (a) raikasilma.fi       -     


 

Yli 20 vuotta tupakoitu wc/suihku saatiin tupakkapesulla käyttökelpoiseen kuntoon.Yli 20 vuotta tupakoitu wc/suihku saatiin tupakkapesulla käyttökelpoiseen kuntoon.Tupakkasaneeraus - lähtötilanteen arviointi

Hajunpoiston kannalta tupakointiaika ja -määrä määrittelevät, mitä toimia tarvitaan haitan korjaamiseksi.

Tupakointihistorian lisäksi tarkastellaan pintojen visuaalinen ilme ja tietenkin aistittava hajuhaitta.

Hajunpoiston vaiheet määräytyvät siis lähtötilanteesta, eli millä tavalla, missä ja kuinka pitkään tupakointia on harjoitettu.

Aistinvaraisesti arvioidaan kuinka voimakas hajuhaitta on ja pinnat voidaan testata kuinka paljon tupakan jäämää on.

Oheisissa ennen/jälkeen kuvissa on nähtävissä miten runsaasti jäämää voi olla, kun on tupakoitu hyvin pitkään.

 

 

 

 

 

Kuvassa pestyä ja vielä pesemätöntä pintaa.Kuvassa pestyä ja vielä pesemätöntä pintaa.

Pistorasiakuvassa tupakan aiheuttamaa jäämää.Pistorasiakuvassa tupakan aiheuttamaa jäämää.

TARVITSETKO ARVIOINTIAPUA TUPAKOIDUN ASUNNON OSTOTILANTEESEEN?

Autamme mielellämme arvioimaan tupakan aiheuttamaa haittaa sekä kustannuksia hajuttomaksi saneeraamisesta.
Arvion hinta alk. 59€ + matkat (kirjallinen raportti +38€) (sis.alv24%)

Arvion päälimmäinen tarkoitus on saada todenperäinen kuva tarvittavista remonteista ENNEN asunnon ostopäätöksen tekemistä!

Vaativan kohteen työjärjestys näyttää usein tältä:

Ennen urakan aloittamista

 • Arvio tupakkahaitasta aistinvaraisesti, missä ja miten tupakoitu, missä suurimmat haitat, pintatestit
 • Selvitys tupakointihistoriasta
 • Onko jo tehty remontteja

Kartoituksen jälkeen työsuunnitelma, jonka jälkeen tartutaan toimeen

 • Vaurioituneiden materiaalien purku (kaapit, karmit, listat, lattia, tapetit)
 • Pintojen pesu emäksisillä pesuaineilla (irtoava jäämä pois)
 • Pintojen pesu hapettavilla pesuaineilla (vetyperoksidi)
 • Valkaiseva kloori-käsittely
 • Hajunpoistot kuivasavukäsittelyllä
 • Hajunpoisto otsonoinnilla
 • Pintojen sulkumaalaus

            --> uutta pintaa, kaappia, listaa, pistorasiaa ymym.

 

Huomioitavaa on että tarvittavat toimet vaihtelevat lähtötilanteesta riippuenmäärä. Vain vähän tupakoidussa kohteessa voidaan päästä huomattavan helpolla verraten pitkään tupakoituun kohtesee.

Siksi suosittelemme ammattilaista tekemään kartoituksen haitan voimakkuudesta ja tarvittavista töistä. Ajoittain vastaan tulee myös positiivisia yllätyksiä.

PALVELEMME:  Tampere - Jyväskylä - Seinäjoki - Vaasa - Pori - Hämeenlinna - Lahti

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mitä tarkoittaa tupakka-pesu?

Tupakka-pesu on yleisnimitys niistä menetelmistä ja pesuaineista, joita käytetään tupakanjäämän sekä hajuhaitan poistamiseksi pinnoila. Tupakkapesussa käytetään mm. vetyperoksidipohjaista Odox-merkkistä hajunpoistopesuainetta sekä SOT1-Nokipesu pesuainetta. Riippuen miten paljon ja kuinka pitkältä ajalta pinnoilla on tupakan aiheuttaa jäämää, pinnat pestään tyypillisesti 1-3 kertaan. Tupakkapesun jälkeen pinnat käydään vielä läpi klooripohjaisella pesuaineella pintojen värimuutosten vaalentamiseksi.

Työ on pitkälti käsityötä, kaikki pinnat käydään läpi lattiasta kattoon sentti sentiltä. Tarvittaessa apuna käytetään imevää höyrypuhdistinta.

Mitä tarkoittaa hapettava hajunpoisto?

Hapettavia hajunpoistoja ovat otsonointi ja kuivasavukäsittely. Kun pinnat on pesty jäämästä puhtaaksi, on hajutilanne helpottanut mutta tehtävää on vielä. Pesujen jälkeen tehdään hapettava hajunpoistokäsittely, joka tehdään otsonoinnilla, kuivasavukäsittelyllä tai näiden kahden käsittelyn kombinaatiolla.

Menetelmässä hajun aiheuttaja, kuten tupakan tai savun pinnoille muodostamat yhdisteet, eliminoidaan tuhoamalla yhdiste hapettamalla. Menetelmää käytetään kun muut tavanomaiset hajunpoistokeinot (siivous, tuuletus) eivät riitä.

Kummassakin menetelmässä hajunpoiston periaate on sama (hapetus) mutta vetyperoksidi aerosolina tunkeutuu paremmin pintamateriaalin huokosiin. Kumpikaan menetelmä ei jätä pinnoille terveydelle haitallisia kemikaalijäämiä. Vaikeissa hajuhaittatilanteissa hapettavien hajunpoistoaineiden tarkoituksena on vähentää hajuhaittaa mahdollisimman paljon ennen sulkumaalauksia. Helpommassa tilanteessa hajunpoistotoimet saattavat saada kaikki hajut pois.

Missä tilanteessa riittää pelkkä otsonointi?

Jos tupakointi on ollut vain väliaikaista tai sitä on harrastettu maltillisesti esimerkiksi parvekkeella, saattaa pelkkä voimakas otsonointi riittää. Tärkeää on tarkastella ja testata ensin pintojen puhtaus, mikäli pinnat vaikuttaa puhtaalta, voidaan pelkkää otsonointia kokeilla.

Kysy hajunpoistoa palveluna: 045 671 1100

Ostamassa tai remontoimassa tupakoitua asuntoa?

Miten arvioida tupakan aiheuttaman haitan vaativuutta ja haitan poistoon tarvittavia toimia?

Meille tulee usein asiakastilanteita, jossa asiakas on harkitsemassa ostoa tai jo ostanut "hiukan tupakoidun" asunnon, mutta hajuhaitta osoittautuukin arvioitua huomattavasti haasteellisemmaksi. Haitan arvioiminen asuntonäytössä on monesti haasteellista, osittain myös sen takia että ennen näyttöä asunnot usein tuuletetaan huolellisesti ja pidetään viileänä, jolloin hajuhaitat eivät tule esiin.

Vältä ikävät yllätykset

Tupakan aiheuttamaa haittaa arvioitaessa on hyvä pyrkiä selvittämään miten pitkään tilassa on tupakoitu ja millä tavalla. Tupakointiaika määrittää haitan pinttyneisyysasteen ja tupakointi tavat miten voimakas hajuhaitta on kyseessä. Haitan vaativuuteen vaikuttaa merkittävästi tupakoinnin määrä ja tapa, eli kuinka paljon, miten pitkään ja milla tavalla on tupakoitu. Esimerkiksi vapaasti sisällä, vain liesituulettimen alla vai tuuletusparvekkeella.

Nämä kaikki vaikuttavat siihen miten vaativa toimenpide hajun poistaminen kokonaisuudessaan tulee olemaan.

Tarkka arvio ei aina mahdollista

Aina yllämainittuja seikkoja ei ole mahdollista arvioida tarkasti. Tupakoinnin aiheuttamaa haastetta voidaan kuitenkin tarkastella myös aistinvaraisesti tekemällä hajuhaitan ensiarviointi sekä jonkin aikaa tilassa olon jälkeen tarkastella tarttuuko haju vaatteisiin. Silmin voidaan havaita onko pinnoilla nähtävissä tupakan aiheuttamia tummentumia ja kellastumia. Pestäviä pintoja (kuten keittiökaapiston ovia) voi testiksi pieneltä alueelta hangata sienellä ja emäksisellä pesuaineella, jolloin nähdään irtoaako tummaa tupakoinnin jättämää likaa ja kirkastuuko väritys.

Hajuhaitan ensiarviointi asuntonäytössä.

Hajun aistinvarainen arvio on tehtävä ensimmäisen minuutin aikana, tämän jälkeen nenä alkaa tottumaan

 • Asunnon tulisi olla tuulettamaton ja normaalissa asumislämmössä
 • Tarkastele erityisesti ovien karmit, listat ja pistorasiat/valokytkimet. Nämä useimmiten kellastuvat ensimmäisenä.
 • Tarkastele myös maalatut seinäpinnat. Tupakointi aiheuttaa usein niin tasaisen kellastuman, että maalipinnan oletetaan olevan väriltään beige, mutta osoittautuukin tupakan kellastuttamaksi ja alunperin valkoiseksi maalipinnaksi.
 • Huomioi asuntonäytöissä onko asunto juuri tuuletettu ja lämpötilaltaan viileä, tai onko ikkunaa parhaillaan avoinna. Tuulettamalla ja lämpötilaa laskemalla voidaan saada hetkellisesti jopa hajuttomaksi.

Kun lasket remontille budjettia

Käytä mahdollisuuksien mukaan aina ammattilaista ja mieti kuinka paljon pystyt tekemään itse. Arvioi / pyydä tarjous erikseen asunnon:

 • purkutoimille
 • tupakkapesulle ja hajunpoistotoimille
 • pintaremontille
 • uusille kiinto kalusteille

Huomio että pintaremontissa on käytettävä kalliita sulkumaaleja, ja huomioi että todennäköisesti myös lattiamateriaali tulee uusia. Muista selvittää myös asbestin mahdollisuus, mikäli purkutyöt täytyy tehdä asbestityönä, on sillä myös oma hintalappunsa.